Paltaniemen vanhan kirkon ovi avoinna.

Paltamon seurakunnassa tapahtuu

Seurakunnassa on monenlaista toimintaa, monen ikäisille. On hiljentymistä ja hartauksia, mutta tarjolla on myös aktiivisempaa, itse tekemistä ja toimimista. Voit etsiä itsellesi sopivan ryhmän, tai sitten olla luomassa ihan uutta toimintaa.

Erilaisista ryhmistä ja säännöllisestä toiminnasta kerrotaan alasivuille, jotka löytyvät vasemman reunan listauksesta.

Seurakunnan toiminnan keskus on jumalanpalvelus, ja sen suunnitteluun ja toteuttamiseen voit sinäkin tulla mukaan! Ota rohkeasti yhteyttä seurakunnan työntekijöihin! Yhteystiedot löytyvät tästä.

Osallistumismahdollisuuksista ja vapaaehtoistyöstä löydät tietoa myös täältä.

Alfa-kurssi

Onko kristinusko merkityksetöntä? Mistä kristinuskossa onkaan kysymys?

Kristinuskon perusteita läpikäyvä Alfa-kurssi alkaa keskiviikkona 6.9. klo 18.00-20.15 Paltamon seurakuntakeskuksessa.

Mikä Alfa-kurssi on ja kenelle se on tarkoitettu?

A = Avoin jokaiselle kristinuskon ja elämän peruskysymyksistä kiinnostuneelle

L = Luennot ja hauska yhdessäolo kuuluvat kurssin ohjelmaan

F = Fanaattisuus ei kuulu Alfaan

A = Ateria, avoimuus ja toinen toisista välittäminen ovat tapaamisissa tärkeää

Kurssiin kuuluu 10 iltakokoontumista, jotka koostuvat mm. yhteisestä ateriasta, asiantuntijan alustuksesta sekä pienryhmäpohdinnoista ja -keskusteluista.

Lisäksi kurssiin kuuluu yksi viikonloppu Mieslahden opistolla pe-su (aiheena Pyhä Henki), jolloin opistolla majoitusmahdollisuus.

Tapaamiskertojen teemoja: Kuka on Jeesus? Miksi Jeesus kuoli? Miten voin olla varma uskostani? Miksi ja miten rukoillaan? Miksi ja miten luen Raamattua? Miten Jumala johdattaa meitä? Kuka on Pyhä Henki? Miten Pyhä Henki toimii ja johdattaa? Miten voin täyttyä hengellä? Miten käyttäisin loppuelämäni hyvin? Miten voin vastustaa pahaa? Miksi ja miten kertoa toisille? Parantaako Jumala nykyaikanakin? Mikä on oikea seurakunta? Alfa-juhla: Kristinusko: tylsää, valhetta ja merkityksetöntä?

Kurssi on ilmainen. Vapaaehtoinen ruokaraha 2-3 €/kerta ja mahdollisesti yöpymis- ja ruokailukustannukset Opistolla.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Kaisa Toivonen 044-54 253 75 / kaisa.toivonen@gmail.com

TERVETULOA ALFA-KURSSILLE!