äiti lastensa kanssa piirtämässä

Lapset ja perheet

Päiväkerhot

Kerho on tarkoitettu 3 - 5 -vuotiaille lapsille. Kerran viikossa kokoontuva kerho sisältää hartaushetken ja toimintatuokioita, mutta myös vapaata leikkiä. Kerholaisilla on mukana omat eväät, jotka yhdessä nautittuna maistuvat touhun keskellä. Päiväkerho on turvallinen paikka yhdessäoloon ja Taivaan Isän asioihin tutustumiseen, sekä käsillä tekemiseen ja liikkumiseen.

Kontiomäki, Seurakuntakoti, maanantaisin klo 12.30 - 15 (3 - 5v.)

Paltamo, Muksula, tiistaisin klo 9 - 11 (3-5v.), KLO 12.30 - 15.00 (3-5 v.)

Ilmoittautuminen päiväkerhoihin Sarille viikolla 33 p.044-5974766

Perhekerhot:

Kerho on tarkoitettu kaikenikäisille lapsille ja heidän huoltajilleen. Kerhossa hartaushetki, askartelua, leikkiä, kahvittelua, jutustelua... Tervetuloa huoltajat ja hoitajat lapsineen!

Kontiomäki, Seurakuntakoti, keskiviikkoisin klo 9 - 11.30

Paltamo, Muksula, torstaisin klo 9 - 11.30

Kirkkohetket

Pikkuväen kirkkohetket ovat kerholaisten, päivähoidon sekä kaikkien lasten yhteisiä kokoontumisia. Usein mukana on myös pappi ja kanttori.

Kontiomäen pikkuväen kirkko on seurakuntakodin kirkkosalissa. Paltamossa pikkuväen kirkko on joko isossa kirkossa tai uudessa pikkukirkossa ja kirkkopihassa.

Perhekirkot

Lapset vanhempien, kummien tai isovanhempien kanssa ovat tervetulleita myös perhekirkkoihin. Perhekirkot ovat lasten ehdoilla suunniteltuja jumalanpalveluksia, jotka pidetään sunnuntaisin, yleensä kirkossa. Perhekirkko kestää puolisen tuntia.

Joskus perhekirkossa vietetään ehtoollista. Kastettu lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, voi osallistua ehtoolliselle yhdessä vanhempansa tai muun hänen kristillisestä kasvatuksestaan huolehtivan konfirmoidun kirkon jäsenen kanssa (esim. isovanhemmat tai kummit). Lapsen osallistumisessa ehtoolliselle tärkeintä on se, että hän ymmärtää, ettei ehtoollisessa ole kysymys tavallisesta syömisestä ja juomisesta, vaan siinä on kysymys yhteydestä Jeesukseen ja Jumalan rakkauteen.

Lasten askartelemia pöllöjä seinällä