äiti lastensa kanssa piirtämässä

Lapset ja perheet

Perhekerhot:

Kerho on tarkoitettu kaikenikäisille lapsille ja heidän huoltajilleen. Kerhossa hartaushetki, askartelua, leikkiä, kahvittelua, jutustelua... Tervetuloa huoltajat ja hoitajat lapsineen!

Paltamo, seurakuntakeskus, Muksula, tiistaisin klo 9 - 11.30

Kontiomäki, Seurakuntakoti, keskiviikkoisin klo 9 - 11.30

Kerhokausi alkaa viikolla 35

Tervetuloa!

Kirkkohetket

Pikkuväen kirkkohetket ovat kerholaisten, päivähoidon sekä kaikkien lasten yhteisiä kokoontumisia. Usein mukana on myös pappi ja kanttori.

Kontiomäen pikkuväen kirkko on seurakuntakodin kirkkosalissa. Paltamossa pikkuväen kirkko on joko isossa kirkossa tai uudessa pikkukirkossa ja kirkkopihassa.

Perhekirkot

Lapset vanhempien, kummien tai isovanhempien kanssa ovat tervetulleita myös perhekirkkoihin. Perhekirkot ovat lasten ehdoilla suunniteltuja jumalanpalveluksia, jotka pidetään sunnuntaisin, yleensä kirkossa. Perhekirkko kestää puolisen tuntia.

Joskus perhekirkossa vietetään ehtoollista. Kastettu lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, voi osallistua ehtoolliselle yhdessä vanhempansa tai muun hänen kristillisestä kasvatuksestaan huolehtivan konfirmoidun kirkon jäsenen kanssa (esim. isovanhemmat tai kummit). Lapsen osallistumisessa ehtoolliselle tärkeintä on se, että hän ymmärtää, ettei ehtoollisessa ole kysymys tavallisesta syömisestä ja juomisesta, vaan siinä on kysymys yhteydestä Jeesukseen ja Jumalan rakkauteen.

Lasten askartelemia pöllöjä seinällä

lastenohjaaja-lähetyssihteeri, perhekeskus-yhdyshenkilö (peke-yhdyshenkilö)