Kangaskasseja, joissa rippikoululaisten käden kuvat

RIPPIKOULU 2022

Rippikoulu starttaa syksyllä. Kaikille 2007 vuonna syntyneille toimitetaan rippikoulun ilmoittautumislomake. Rippikoulun aloitus on sunnuntaina 26.9. klo 10 kirkossa ja sen jälkeen info seurakuntakeskuksessa. Ilmoittautumislomake palautetaan infotilaisuudessa tai postitse merkinnällä RIPPIKOULU Kirkkokuja 1, 88300 Paltamo. Palauta ilmoittautumislomake, vaikka kävisit leirin jossain muualla. Tästä alkaa seurakuntajakso, joka on yhteinen kaikille, myös leirijakson muualla suorittaville.

Paltamon seurakunnan rippileiri pidetään Kainuun opistolla 2.-8.7.2022 ja konfirmaatio on 10.7.2022.

Leirimaksu määritellään myöhemmin. Pelkkä seurakuntajakso on maksuton.

Tiedustelut Suvilta p. 044 597 4763

Seurakunnassa on mahdollista suorittaa myös aikuisrippikoulu tai yksityisrippikoulu. Näistä lisätietoja saa kappalaiselta Marjatta Leinoselta.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Raamattuja pöydällä

Konfirmaatio eli rippijuhla

Rippikoulu huipentuu Konfirmaatioon, joka pidetään rippikoulun jälkeen kirkossa, messun, eli ehtoollijumalanpalveluksen yhteydessä. Konfirmaatiossa nuori itse tunnustaa uskonsa ja ilmaisee halunsa liittyä kirkon yhteiseen uskoon.

Konfirmaation järjestelyistä kerrotaan tarkemmin täällä.