Kangaskasseja, joissa rippikoululaisten käden kuvat

RIPPIKOULU 2006 SYNTYNEILLE

Poikkeuksellisen vuoden johdosta aloitamme uuden rippikoulun vasta tammikuussa 2021. Rippikoulu-info huoltajille ja rippikoululaisille pidetään 10.1. Aloitamme kirkossa klo 10, jonka jälkeen kahvit ja info seurakuntakeskuksessa. Marraskuussa 2020 jaetaan rippikouluikäluokalle ilmoittautumislomakkeet ja tietoa rippikoulusta. HUOM! Kirjeessä mainitaan virheellisesti aloituksen olevan ensimmäisenä adventisunnuntaina, mikä ei siis pidä paikkaansa. Aloituksen päivämäärä on kuitenkin kirjeessä oikea.

Kesän 2021 rippileiri pidetään Kainuun opistolla 12.6.-18.6.2021. Konfirmaatio on 20.6. Paltamon kirkossa tai Paltaniemen kuvakirkossa, riippuen konfirmoitavien määrästä. Rippikoululeiri maksaa 100€. Tarvittaessa voi pyytää vapautusta maksusta taloudellisilla perusteilla diakoniatyön kautta.

Lisätietoja Suvilta

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Raamattuja pöydällä

Konfirmaatio eli rippijuhla

Rippikoulu huipentuu Konfirmaatioon, joka pidetään rippikoulun jälkeen kirkossa, messun, eli ehtoollijumalanpalveluksen yhteydessä. Konfirmaatiossa nuori itse tunnustaa uskonsa ja ilmaisee halunsa liittyä kirkon yhteiseen uskoon.

Konfirmaation järjestelyistä kerrotaan tarkemmin täällä.