Kangaskasseja, joissa rippikoululaisten käden kuvat

RIPPIKOULU 2021

Kesän 2021 rippileiri pidetään Kainuun opistolla 12.6.-18.6.2021. Leiri alkaa klo 14. Saapuminen omilla kyydeillä. Leiri päättyy perjantaina noin klo 19 Paltamon kirkkoon paltamolaisilla ja Ristijärven kirkkoon ristijärveläisillä. Konfirmaatio on 20.6. Paltamon kirkossa klo 10 ja Ristijärven kirkossa klo 13. Konfirmaatiomessuun osallistuvien läheisten määrää joudumme rajoittamaan koronan vuoksi. Toivomme, että perheestä osallistuu konfirmaatiomessuun vain kaksi läheistä henkilöä.

Rippikoululeiri maksaa 100€. Pelkkä seurakuntajakso on maksuton.Tarvittaessa voi pyytää vapautusta maksusta taloudellisilla perusteilla diakoniatyön kautta.

VANHEMPIEN JA HUOLTAJIEN ILTA TO 3.6. KLO 18 Paltamon kirkossa. Tarvittaessa etäyhteyksin.

Lisätietoja Suvilta p. 044 597 4763

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Raamattuja pöydällä

Konfirmaatio eli rippijuhla

Rippikoulu huipentuu Konfirmaatioon, joka pidetään rippikoulun jälkeen kirkossa, messun, eli ehtoollijumalanpalveluksen yhteydessä. Konfirmaatiossa nuori itse tunnustaa uskonsa ja ilmaisee halunsa liittyä kirkon yhteiseen uskoon.

Konfirmaation järjestelyistä kerrotaan tarkemmin täällä.