Kangaskasseja, joissa rippikoululaisten käden kuvat

RIPPIKOULU 2005 SYNTYNEILLE

Kesän 2020 rippileiri pidetään Kainuun opistolla 12.10.-16.10. Konfirmaatio on 18.10. Paltamon kirkossa. Konfirmaatioon toivotaan osallistuvan vain konfirmoitavan huoltajat ja sisarukset väljyyden säilyttämiseksi. Rippikoululeiri maksaa 100€. Tarvittaessa voi kysyä vapautusta maksusta taloudellisilla perusteilla diakoniatyön kautta.

Paltamossa rippikoulun käyvien nuorten vanhempienilta pidetään syksyllä ennen leiriä 29.9. klo 18 seurakunta keskuksessa. Illassa käydään läpi leiriin ja konfirmaatioon liittyviä kysymyksiä sekä vanhemman roolia rippikoulussa.

RIPPIKOULUN RÄSTI-ILTA 1.10.2020 KLO 17

Onko etätehtäviä jäänyt suorittamatta? Tule rästi-iltaan tekemään tehtäviä porukalla. Säästät samalla vapaa-aikaa leirille, kun ei siellä tarvitse tehdä rästiin jääneitä töitä.Tavataan seurakunta keskuksen alakerrassa, nuokkarilla. Iltapalaa myös tarjolla. Nähdään!

RIPPIKOULU 2006 SYNTYNEILLE

Poikkeuksellisen vuoden johdosta aloitamme uuden rippikoulun vasta tammikuussa 2021. Rippikoulu-info huoltajille ja rippikoululaisille pidetään 10.1. Aloitamme kirkossa klo 10, jonka jälkeen kahvit ja info seurakuntakeskuksessa. Marraskuussa 2020 jaetaan rippikouluikäluokalle ilmoittautumislomakkeet ja tietoa rippikoulusta.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Raamattuja pöydällä

Konfirmaatio eli rippijuhla

Rippikoulu huipentuu Konfirmaatioon, joka pidetään rippikoulun jälkeen kirkossa, messun, eli ehtoollijumalanpalveluksen yhteydessä. Konfirmaatiossa nuori itse tunnustaa uskonsa ja ilmaisee halunsa liittyä kirkon yhteiseen uskoon.

Konfirmaation järjestelyistä kerrotaan tarkemmin täällä.