Paltamon seurakunta

Paltamon seurakunta, kainuun vanha emäseurakunta, sijaitsee Oulujärven pohjoisrannalla, Kainuussa. Paltamon ev.lut seurakunta kuuluu Kuopion hiippakuntaan. Vuonna 2016 seurakuntaan kuului 2778 paltamolaista.

Paltamon seurakunnan kirkkoherranvirasto

Tilojen ja toimitusten varaukset ja muu yleisinformaatio seurakunnasta.

Työntekijöiden yhteystiedot löytyvät yhteystiedot -sivulta

Käyntiosoite: Puolangantie 14

Postiosoite: Kirkkokuja 1, 88300 Paltamo

Puh. 044 597 4753
Sähköpostiosoite: paltamo.khranvirasto(at)evl.fi

Viraston aukioloajat
ma, ke ja pe 9-12

LASKUTUSOSOITE:

Kirkon Palvelukeskus/Paltamon seurakunta  ++3010++

00026 Basware

VERKKOLASKUOSOITE: 003701888128

Sähköpostiosoite laskuille:
kirkonpalvelukeskus (at) bscs.basware.com

Virkatodistustilaukset:

paltamo.khranvirasto@evl.fi

Tilaa virkatodistus (yksityishenkilöt)

Tilaa virkatodistus (organisaatiot)

Virkatodistukset

Virkatodistustilaukset Paltamon kirkkoherranvirasto p. 044 597 4753, paltamo.khranvirasto@evl.fi tai alla olevasta linkistä.

Sukuselvityksiä varten tarvitut todistukset tilataan puhelimitse, sähköpostilla tai sähköisellä lomakkeella. Sukututkimusta varten kirkonkirjoja voi tutkia myös netistä Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen sivuilta.

Tilaa virkatodistus (yksityishenkilöt)

Tilaa virkatodistus (organisaatiot)

Virkatodistusmaksut

Kirkkolain 16 luvun 11 §:n 2 momentin mukaan kirkkohallitus määrää kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta seurakunnille ja keskusrekistereille perittävän maksun.

Manuaalisesti laadittavasta todistuksesta veloitetaan 9 euroa, jos siihen haetaan tietoa perhelehdistä tai jos tietoa haetaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista ja nämä tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä avioliitto-, muutto- tai kuolintietoa tai kirkollista toimitusta. Todistuksesta veloitetaan 30 euroa, jos siihen haetaan tietoa kirjamuotoisista kirkonkirjoista, eikä kyseessä ole todistuksen päähenkilön yksittäinen avioliitto-, muutto- tai kuolintieto tai kirkollinen toimitus.

Kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi tulostetusta seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja koskevasta todistuksesta (elää-todistus) veloitetaan 1.1.2020 alkaen 9 euroa.

Sukututkimusta ja tieteellistä tutkimusta varten laadittavasta todistuksesta veloitetaan 45 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 20 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta.

Todistuksesta peritään toimitustavasta riippumatta toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää myös laskutuksen. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan sekä laskutuksesta että todistuksen toimituksesta 5,50 euroa.

Voimassa oleva hinnasto

Ennen vihkimistä avioliiton esteet tutkitaan. Sillä varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu ja pari voi mennä naimisiin. Esteiden tutkintaa pyydetään viimeistään viikkoa ennen häitä.

Avioliiton esteiden tutkinta ja esteettömyystodistus