Kangaskasseja, joissa rippikoululaisten käden kuvat

RIPPIKOULU 2021

Rippikoulun yhteistä aloitusta huoltajien kanssa ei pidetä koronarajoitusten vuoksi. Ilmoittautuneille lähetetään postitse kirjeellä ohjeet rippikoulun aloittamisesta ja riparipassi, johon seurakuntajakson osallistumiset merkitään. Toimita ilmoittautumislomake kirkkoherranvirastoon osoitteeseen Kirkkokuja 1, 88300 Paltamo. Kuoreen merkintä RIPPIKOULUTYÖ. Postilaatikko löytyy valkoisen koulun puoleisen oven vierestä. Ilmoittautumislomakkeet on toimitettava tammikuun loppuun mennessä. Jos et ole saanut lomaketta kotiin postissa ja haluat käydä rippikoulun, niin ota yhteyttä Suviin p. 044 5974763

Kesän 2021 rippileiri pidetään Kainuun opistolla 12.6.-18.6.2021. Konfirmaatio on 20.6. Paltamon kirkossa tai Paltaniemen kuvakirkossa, riippuen konfirmoitavien määrästä. Rippikoululeiri maksaa 100€. Pelkkä seurakuntajakso on maksuton.Tarvittaessa voi pyytää vapautusta maksusta taloudellisilla perusteilla diakoniatyön kautta.

KEVÄÄN YHTEISET TAPAAMISET kaikille rippikoulun käyville, myös muualla leirijakson suorittaville:

Su 14.2. klo 10 Paltamon kirkossa ja seurakuntakeskuksessa

Pe 26.2. klo 17 Ripari-ilta Paltamon srk-keskuksessa

La 20.3. klo 14 Opetuspäivä Paltamon srk-keskuksessa

Pe 23.4. klo 17 Ripari-ilta Srk-keskuksessa

Ma 7.6. Retkipäivä Kajaaniin, klo aika ilmoitetaan myöhemmin.

VANHEMPIEN JA HUOLTAJIEN ILTA TO 3.6. KLO 18 Srk-keskuksessa. Tarvittaessa etäyhteyksin.

Lisätietoja Suvilta p. 044 597 4763

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Raamattuja pöydällä

Konfirmaatio eli rippijuhla

Rippikoulu huipentuu Konfirmaatioon, joka pidetään rippikoulun jälkeen kirkossa, messun, eli ehtoollijumalanpalveluksen yhteydessä. Konfirmaatiossa nuori itse tunnustaa uskonsa ja ilmaisee halunsa liittyä kirkon yhteiseen uskoon.

Konfirmaation järjestelyistä kerrotaan tarkemmin täällä.